Mikä on efatbike.fi?

Mitä nämä laitteet ovat?

Mikä on efatbike.fi?

Efatbike.fi toimii yhteistyössä jakelijoiden eli vuokraamojen kanssa. Vuokraamoja löydät ympäri Suomea! Efatbike.fi-sivuilta löydät kootusti kaikki vuokrauspisteet ja voit myös vuokrata pyörän helppokäyttöisen varausjärjelmän kautta. Vuokraus kannattaa tehdä etukäteen verkossa, jotta saat varmasti pyörän allesi haluamanasi ajankohtana.

 

Mikä on e-fatbike?

Luonnossa liikkuminen on mukavaa, mutta vielä mukavampaa se on, kun saat allesi sähköavusteisen fatbiken. Fatbiken eli läskipyörän etuna ovat erittäin leveät renkaat, joiden ilmanpaine on pieni. Siksi pyörä liikkuu tukevasti kaikissa maasto-olosuhteissa lumelta hiekalle. Jos et ole koskaan ajatellut voivasi lähteä pyörällä maastoon, läskipyörällä se on oikeasti helppoa ja mukavaa. Sähkömoottori avustaa sinua jokaisella polkaisulla, ja mäet taittuvat vaivattomasti. Olemme varmoja, että hymyilet koko reissun.

Usein oletetaan, että sähköpyörällä ajellaan kaasua painamalla. Näin ei kuitenkaan ole, vaan sähköpyörän elektroniikka auttaa sinua aina tarvittaessa. Jos poljet oikein kovasti, moottori auttaa sinut jyrkänkin mäen huipulle ilman hikeä. Sähköavustuksen tehon voit valita itse – kun haluat ajaa tunturin päälle vaivatta, lisäät vain voimakkuutta. 

Lupaamme, että kuka tahansa ikään tai kuntotasoon katsomatta voi liikkua e-fatbikella maastossa. Jakelijoidemme eli pyörien vuokraamojen lähellä on valtava määrä reittejä, jotka on suunniteltu pyörällä liikkumiseen vuoden ympäri. Suosittelemme kokeilemaan talvipyöräilyä! Useimpien reittien varrelta löytyy laavuja ja nuotiopaikkoja tulistelua varten, ja evästauon jälkeen voit taas jatkaa matkaa. Sähköavusteisella fatbikella heikompikuntoinenkin voi ajaa 20 km lenkin päivän mittaan. 

Katso Kohteet-valikosta jakelijamme ja varaa pyörä lomakohteeseesi etukäteen varausjärjestelmän kautta. Voit tietysti myös vuokrata pyörän suoraan kohteesta, ihan perinteiseen tapaan tiskiltä. Tällöin pyörien saatavuus ei kuitenkaan ole taattua, etenkin jos haluat matkaan heti. 

Reittisuunnittelun avuksi olemme koonneet jokaiselle kohdesivulle vinkkejä alueen pyöräilyreiteistä. 

Efatbike.fi toivottaa mukavaa matkaa!

Usein kysyttyä

Mitä nämä laitteet ovat?

Pyörämme ovat sähköavusteisia fatbikeja eli läskipyöriä. Pyörä avustaa sinua maastossa, ja  pääset liikkumaan vaivatta ylämäetkin. Leveät renkaat tekevät etenemisestäsi turvallista ja tukevaa ympäri vuoden.

Kenelle sähköpyöräily sopii?

Väitämme, että se sopii kenelle tahansa, joka osaa ajaa pyörällä. Sähköpyörällä ajaminen on tukevaa ja turvallista. Paksu pyörä vie sinua ylämäissäkin kuin juna, eikä se uppoa pieniin pehmeikköihin. Jopa lumisella reitillä etenet vaivatta.

Miten sähköpyörä toimii?

Pyörän tietokone mittaa poljinvoimaasi satoja kertoja sekunnissa. Jos siis painat poljinta kovasti, moottori auttaa sinua välittömästi. Jos et tarvitse apua eli et polje tai poljet vain varoen, moottori ei avusta. Voit myös valita sähköavustuksen voimakkuuden, eli haluatko apua paljon vai vähän. Kovalla voimakkuudella moottori auttaa esimerkiksi jyrkissä ylämäissä. 

Et voi kuitenkaan ajaa kuin mopolla ”kaasua vääntäen”, vaan sinun on poljettava koko ajan ja polkemalla kerrottava pyörällesi tarvitsemasi avun määrä. 

Missä sähköpyörillä saa ajaa? 

Jakelijoidemme alueilta löytyy loputtomasti ylläpidettyjä pyöräreittejä. Niin Lapin tunturit, Etelä-Suomen rantamaastot kuin urbaanitkin ympäristöt odottavat sinua. Talvisin ylläpidetyille pyöräreiteille suositellaan lähdettäväksi vain läskipyörillä, sillä polut eivät kestä tavallisen maastopyörän kapeita renkaita.

Pyöräillen pääset tutustumaan luontoon tavalla, jota et ole osannut edes kuvitella. Sähköpyörällä äänettömästi edeten ja mukavan kevyesti polkien pääset näkemään tunturien laet, kuulemaan ikimetsien hiljaisuuden ja ihastumaan kotimaisiin järvimaisemiin. Halutessasi on tarjolla kovaakin vauhtia, kun kerrot pyörälle polkemalla, että nyt mennään!

Kuinka paljon sähköpyörän vuokraaminen maksaa?

Jakelijamme määrittelevät itse vuokran. Keskimäärin vuokrahinta voi olla esimerkiksi 70 € päivässä. Voit vuokrata pyörän myös esimerkiksi kolmeksi tunniksi. 

Minulla on matkailutoimintaa ja haluaisin vuokrata sähköpyöriä asiakkailleni, miten toimin?

Tutustu jakelijoidemme infopakettiin täällä.